top of page

FINDING FOOD FREEDOM 2.0

2.png

Met het Finding Food Freedom-traject is het mijn missie om jou te geven waar ik zelf zo lang naar op zoek was: gemoedstrust, een sterker zelfbeeld, food freedom, genieten van eten en lichaamsbeweging en van zoveel meer tijd en energie om aan andere zaken te besteden. 

Finding Food Freedom: Over

ALLES OVER DIT TRAJECT

Lees hieronder verder om alles te weten te komen over het FInding Food Freedom-traject of gebruik de links om snel te navigeren naar de informatie die je zoekt.

 1. Waarom dit traject?

 2. Wat leer je in het traject?

 3. Het resultaat

 4. Voor wie is dit traject?

 5. En voor wie is het niet?

 6. Gratis kennismakingsgesprek

Finding Food Freedom: Biografie
Kamperen in Bergen

1. Waarom dit traject?

Ik heb dit Finding Food Freedom-traject ontwikkeld omdat ik weet hoe vermoeiend het is om je overdreven veel zorgen te maken over wat je al dan niet zou eten, om steeds meer dingen uit je voedingspatroon te schrappen omdat ze je dik of ‘ongezond’ zouden maken. Om honger te negeren omdat het ‘nog geen etenstijd’ is, een hele dag kei hard je best te doen en dan ’s avonds een eetbui te krijgen omdat je de opgebouwde honger van een hele dag niet meer kan negeren.


Gelukkig weet ik ondertussen ook hoe het voelt om te eten waar ik zin in heb, zonder daarom minder voedzame keuzes te maken. Hoe het voelt om te stoppen als ik genoeg heb en weer te eten als ik honger krijg, ongeacht het moment van de dag. Het valt me daarbij op hoeveel minder voedsel ik nodig heb om me verzadigd te voelen als ik mijn lichaam gewoon geef wat het wilt, in plaats van steeds voor een ‘gezonder alternatief’ te kiezen.


In mijn omgeving hoor ik mensen dagelijks praten over hoe graag ze wat minder zouden wegen, over gezondere versies van hun favoriete dessert en over kledingstukken die ze bewaren voor wanneer ze er weer in zullen passen. Over paleo, keto, intermittent fasting en Weight Watchers. Maar het enige wat ik hoor is hoe ongelukkig ze zich voelen, hoeveel tijd en energie ze verspillen aan dun willen zijn en hoe weinig hun gezondheid hen in dat verhaal nog kan schelen.


Voor één keer is het gras aan de overkant wel degelijk groener. Het is echt leuker én gezonder om die hele dieet-obsessie achterwege te laten. Om te sporten wanneer je daar energie voor hebt en dan te kiezen voor beweging die die dag goed voelt. Om te eten wat je wilt en te stoppen als het genoeg was. Om op die manier een gezond, stabiel gewicht te bereiken en zonder moeite te behouden.

Finding Food Freedom: Welkom
Biologische avocado

2. Wat leer je in het traject?

Ik leer je beweging herontdekken, diet talk herkennen en je beter in je vel voelen. Je ontdekt opnieuw wat je echt lekker vindt, leert luisteren naar wat je lichaam nodig heeft, stoppen als je genoeg hebt en ziet je emo-eten en eetbuien drastisch dalen. 
Bij aanvang van het traject, halverwege en aan het einde doen we een meting van verschillende gezondheidsindicatoren om jouw vooruitgang te tracken. Zo ligt de focus ook steeds op de werkpunten die voor jou het belangrijkste zijn.

Finding Food Freedom: Citaat
Katoenveld

3. Het resultaat

Na afloop van het traject houdt de weegschaal jou niet meer in zijn greep en is er geen enkel hip dieet nog in staat om jou te verleiden. Je bent een expert geworden met betrekking tot je eigen lichaam: je weet hoe honger en verzadiging voor jou aanvoelen, je kan stoppen met eten wanneer je voldaan bent en je geniet oprecht van het eten waar je voor kiest. Je krijgt geen stress meer als je inkopen moet doen, op restaurant gaat of iemand anders voor je kookt en je hebt steeds vanalle lekkers in huis. Bewegen doe je als je daar energie voor hebt en op een manier die prettig voelt voor je lijf en je hoofd. Je staat zekerder in je schoenen, vergelijkt je minder met anderen en je spendeert minder tijd aan piekeren over je lijf.

Finding Food Freedom: Welkom

4. Voor wie is dit traject?

Dit traject is geschikt voor jou als:

 • Je (te) vaak op de weegschaal staat en dat getal jouw humeur bepaalt;

 • Je bepaalde voedingsmiddelen mijdt uit angst voor wat ze met je lichaam zullen doen;

 • Op restaurant gaan, inkopen doen of eten bij anderen je stress bezorgt;

 • Je het gevoel hebt dat je geen controle hebt over wat en hoeveel je eet;

 • Je geregeld last hebt van emo-eten of eetbuiten;

 • Sport vooral in het teken staat van calorieën verbranden en strakker worden;

 • Je dagelijks te veel tijd verliest aan piekeren over je lijft, nadenken over eten en het plannen van maaltijden;

 • Nog maar eens op dieet gaan écht geen optie meer is;

 • Je bereid bent om de focus op gewicht los te laten en in de plaats daarvan voor je gezondheid en welzijn te kiezen.

Bloeiende tuin
Finding Food Freedom: Welkom
Bergen ontmoeten meer

5. En voor wie is het niet?

 • Je lijdt aan een eetstoornis;

 • Je bent fysiek niet in staat om honger- of verzadigingssignalen te voelen;

 • Je hebt een sterk overheersende wens voor gewichtsverlies die je nog niet kan loslaten;

 • Je wilt een voedingsschema met grammen en calorieën;

 • Je bent op zoek naar een quick fix.

Finding Food Freedom: Over
Fruit sandwiches

6. Gratis kennismakingsgesprek

Voor je de stap zet om aan Finding Food Freedom 2.0 te beginnen, is het goed om elkaar eerst wat beter te leren kennen.

Tijdens dit gratis en vrijblijvende gesprek mag je alle vragen die je nog hebt op mij afvuren. Ik ga op mijn beurt ook na of jij een geschikte kandidaat voor het traject bent, want dat geldt niet voor iedereen. Zijn we het er over eens dat één van de trajecten echt iets voor jou is? Dan kan je starten van zodra dit voor jou past!

Finding Food Freedom: Welkom
bottom of page