top of page

LEER ME BETER KENNEN

Ik ben in 1990 geboren in Leuven en groeide op tussen de velden met mijn ouders en jongere broer. Mijn ouders brachten me een liefde bij voor muziek, de natuur en reizen; de passie voor voeding en gezondheid ontstond vanzelf.

Als jongvolwassene behaalde ik in 2013 een Master in de Communicatiewetenschappen, maar na een jaar voor de KU Leuven gewerkt te hebben, besefte ik dat mijn droom toch elders lag. Ik schreef me in aan de UCLL waar ik in 2018 als diëtiste afstudeerde. Na een onvergetelijke wereldreis met mijn vriend begon ik opnieuw aan mijn professionele carrière, ditmaal als lector en stagebegeleider aan de opleidingen Voedings- en Dieetkunde en Mondzorg.

In oktober 2020 werd een droom werkelijkheid: het opstarten van mijn eigen praktijk Buikgevoel. Ik werkte een tijd als freelance-diëtiste voor The Fittest You en in december 2021 rondde ik mijn opleiding tot Bodi Posi diëtiste met succes af.

In mijn praktijk sta ik jou bij in je zoektocht naar een gezonde relatie met eten en je lichaam. Samen gaan we op zoek naar een duurzame levensstijl die bijdraagt aan jouw fysieke en mentale welzijn, zonder schuldgevoel of restricties.

Hieronder kom je meer te weten over mijn aanpak als diëtiste.

526A5861.jpg

BUIKGEVOEL

Leer opnieuw luisteren naar je lichaam

Velen onder ons zijn niet tevreden met hoe ze zich dag in, dag uit voelen. We klagen over een gebrek aan energie, krijgen van de dokter te horen dat het met onze gezondheid de verkeerde kant uitgaat of we hebben een gecompliceerde relatie met eten.


Het internet biedt je allerlei fantastische oplossingen: een sapjeskuur, afslank-thee, intermittent fasting, voedingssupplementen of een bewegingsprogramma van 30 dagen. De belofte is steeds dat je voor een kleine opoffering een verbluffend resultaat zal krijgen, in ruil voor enkele tientallen (of honderden) euro’s. Als dit beloofde resultaat uitblijft, of je al snel weer terug bij af bent, steek je de schuld niet op het product dat je kocht. Je hebt het gevoel gefaald te zijn en te weinig doorzettingsvermogen getoond te hebben. Als gevolg hiervan blijf je achter met dezelfde klachten als voordien, plus een gevoel van mislukking én een iets minder gevulde bankrekening.


Laat mij je gerust stellen: je bent niet tekort geschoten. De oplossing waar je voor koos is niet gemaakt om je blijvend gezonder en gelukkiger te maken, wel om de bankrekeningen van verkopers van dieetproducten te spijzen. Een gezond, energiek lichaam en een fitte mindset vol zelfvertrouwen koop je niet kant-en-klaar op het internet. Het is een proces van zoeken naar wat voor jou werkt en van het aanleren van gezonde, duurzame gewoontes waar jij je goed bij voelt.


Graag neem ik je bij de hand in deze zoektocht. We kijken samen naar wat al goed gaat, en stap voor stap maken we kleine aanpassingen die jou sterker, gezonder en gelukkiger zullen maken. Daarbij ligt de focus niet op jouw gewicht, wel op je fysieke en mentale gezondheid! Ik vier samen met jou elk succes en sta voor je klaar wanneer je even de weg kwijt bent.

Klik hier om meer te lezen over wat een gewichtsneutrale aanpak en Intuïtief Eten voor jou kunnen betekenen.

Image by Joseph Gonzalez

LEVENSLANG LEREN

Wetenschappelijke inzichten rond voeding evolueren continu en bijgevolg staat ook de voedings- en dieetkunde nooit stil. Onze inzichten rond voeding, gezondheid en hoe verschillende leefstijlfactoren op elkaar inspelen worden voortdurend bijgeschaafd en daarom is het als diëtiste nooddzakelijk om van deze ontwikkelingen op de hoogte te blijven.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende opleidingen, kennisdagen en bijscholingen waaraan ik in het verleden deelnam.

2021

Switch Mastertraining (Bodi Posi diëtisten)

Basisopleiding eetstoornissen (Eetexpert)

2020

VBVD Herfststudiedag: "Eetstoornissen in al hun facetten"

BASO Obesity Academy 2020

Kennisdag Eetexpert

Masterclass emotie-eten en eetbuien (BOOST!)

2018

Voedings- en Gezondheidscongres

bottom of page